Imenički spojevi riječi u Dictionaru Jurja Habdelića - Pranjković, Ivo (Array, 2009)
U prilogu je riječ o ustrojstvu spojeva riječi u djelu Jurja Habdelića Dictionar ili reči slovenske (Graz, 1670). Naime u tom se latinsko-kajkavskom rječniku s desne strane ne navode samo riječi nego i brojne perifraze, parafraze i opisi ili definicije mnogih realija za koje u 17. stoljeću nije bilo kajkavskih naziva. Takvi su spojevi primjerice beteg suhi, halja zlatom tkana, lađe vuže debelo, črv ki halje zjeda, hiža u ke se jedava, ki lađe ali broda razbitje trpi itd.