O petstotoj obljetnici Držićeva rođenja - Plejić Poje, Lahorka (Array, 2009)
Članak podsjeća na 500. obljetnicu Držićeva rođenja. Ukazuje se na Držićev odnos spram uvriježenih dubrovačkih stereotipa: premda se i u Držića pojavljuju negativni stereotipi o Kotoranima i Lopuđanima te o ženama, u nekim se njegovim djelima dopušta da se Kotorani i Lopuđani narugaju Dubrovčanima, a jedan ženski lik govori o muškoj ovisnosti o ženama.