Samoprocjena jezičnoga znanja-prilog proučavanju dvojezičnosti romske manjine u Hrvatskoj - Cvikić, Lidija (Array, 2009)
U radu su prikazani rezultati samoprocjenjivanja jezičnoga znanja hrvatskoga jezika učenika viših razreda osnovne škole, izvornih govornika albanskoga jezika. Na temelju rezultata ankete dobija se uvid u stupanj i vrstu dvojezičnosti govornika, kao i stavova djece prema obiteljskome i okolinskome jeziku.