Umjetnost gotičkoga doba - Fisković, Igor (Array, 2009)
Tekst okuplja arhivske podatke i valorizira ostatke spomenika gotičkoga doba u Kotoru i okolici. Naglasak se stavlja na povezanost Kotora s ostalim gradovima Mletačke Dalmacije, i to putem razmjene majstora poznatih imena i tipologije graditeljskih, kiparskih, pa i slikarskih djela. Posebno se obrađuje ciborij u katedrali i nekoliko natprosječno vrijednih kipova koji su dokaz umjetničkog importa iz zapadne Europe.