Kratkotrajno pamćenje glasova govornika - Dobrić, Arnalda (Array, 2010)
U radu se promatra sposobnost kratkotajnog pamćenja glasova govornika. Ispitanici su 48 neuvježbanih slušača i 48 neuvježbanih slušačica, studenti zagrebačkih fakulteta koji su slušali jednominutne opis iste slike. Nakon pet minuta ispitanici su slušali normalno i unatrag reproducirane govorne odsječke glasova koji su izgovarali isti tekst. Kontrolne su skupine bile 10 studenata i 10 studentica viših godina studija fonetike. Svi govornici dolaze sa zagrebačkog govornog područja i govore zagrebačkim govorom. Ispitanici i govornici urednog su slušnog i govornog statusa. U radu je ispitivana uspješnost percepcije govora s obzirom na spol slušača i spol govornika, te s obzirom na način snimanja govornog odsječka. Dobiveni rezultati uspoređeni su s onima u kontrolnoj skupini. Rezultati rada potvrđuju neke ranije dobivene rezultate.