Odnos historije i arheologije u istraživanju povijesti Hrvatske i Slavonije u razvijenom i kasnom srednjem vijeku - Grgin, Borislav (Array, 2009)
U ovom se radu analizira suodnos historičarskih i arheoloških istraživanja u rekonstrukcijama povijesti Slavonije i Hrvatske u razvijenom i kasnom srednjem vijeku. Uočava se nekoordiniranost, projektna, kadrovska, metodološka i tematska rascjepkanost istraživača. Predlažu se i određena rješenja za prevladavanje naslijeđenog nepovoljnog stanja.