Počeci satire u hrvatskoj književnosti - Plejić Poje, Lahorka (Array, 2008)
U radu se izdvaja nekoliko hrvatskih satiričnih srednjovjekovnih i renesansnih pjesama koje je struka odredila kao satire. Izdvajaju se tematski interesi prvih satira, strategije napada te se ukazuje na pozivanje na rimsku satiru. Zaključuje se da se satira u hrvatskoj književnosti srednjega vijeka i renesanse pisala sporadično te da nema čvršćega kontinuiteta.