Grčka kolonizacija na Sredozemlju - Milićević Bradač, Marina (Array, 2010)
Daje se općeniti pregled velike grčke kolonizacije na zapadnom Sredozemlju, koja je trajala od početka 8. do kraja 6. st. pr.Kr, njezin tijek, odvijanje i mogući uzroci. Daje se mjesto kolonija na istočnom Jadranu u sustavu velike kolonizacije i kako i zašto jadranske Grke brojimo među zapadne Grke.