Nekoliko zapažanja o Ivanu Duknoviću - Fisković, Igor (Array, 2008)
Iznoseći životni put kipara Ivana Duknovića i revalorizirajući njegov doprinos renesansnom kiparstvu u Rimu i Budimu, posebno se osvrće na dodire majstora sa zavičajem. Na taj način se dokazuje jača veza hrvatske renesanse s europskim centrima i predočuje mjesto našeg umjetnika u razvoju stila.