Fonološka sastavnica u jezičnoj obradi - Jelaska, Zrinka (Array, 2010)
U ovome se radu neke spoznaje o položaju fonološke sastavnica u jezičnoj obradi prikazuju na temelju slušnih i govornih zabuna. Glavnina je oprimjerena prikupljenim spontanim hrvatskim zabunama. U uvodu se nakon usporedbe govorenja i slušanja, kratkoga pregleda stavova o umnome rječniku i jezičnoj obradi raspravlja o lingvističkim i psiholingvističkim spoznajama proizašlima iz proučavanja govornih i slušnih zabuna, ili potvrđenima njima. Pri tome se rad posebno usredotočuje na fonološku jezičnu sastavnicu nastojeći s jedne strane pokazati isprepletenost fonološke razine s ostalima, a s druge strane pokauzjući prednost višeglasnoga fonološkoga opisa u teorijskom objašnjavanju zabuna.