Marin Držić - kulturni kapital - Violić, Andrea (Array, 2009)
Rad se bavi teorijskim situiranjem Marina Držića u književno polje renesansne književnosti, sljedeći terminologiju Pierrea Bourdieua. Rad propituje mjesto Držića u povijesti i kanonu hrvatske književnosti, s obzirom na specični položaj komediografije.