Modalni modeli u hrvatskom i drugim slavenskim jezicima - Sesar, Dubravka (Array, 2009)
Polazeći od razlika u teorijskom pristupu sintaktičkoj obradi hrvatskoga i većine slavenskih jezika, u ovome se prilogu bavimo modalnom sastavnicom pojedinih tipova jednostavnih iskaza, odnosno rečenica različitoga "sadržaja". Usporedbom hrvatskih modalnih obrazaca s češkima, poljskima i ruskima, redefiniraju se osnovni modalni modeli u hrvatskom jeziku.