Poimanje smrti u hrvatskim narodnim poslovicama - Tomašić Jurić, Josipa (Array, 2009)
Rad istražuje temu smrti u hrvatskim narodnim poslovicama, kako joj se pristupa i na koji način se smrt u narodnim poslovica doživljava. Poslovice analizirane u ovome radu preuzete su iz triju zbiraka: Bartula Matijace (prir. Stipe Botica), Vicka Jurja Skarpe (prir. Miroslav Vukmanić) i Josipa Kekeza.