Odkrywanie ukrytego w chorwackich i polskich frazeologizmach narodowych - Kodrić, Ana (Array, 2009)
W artykule zostały przedstawione frazeologizmy narodowe w języku polskim i języku chorwackim, proces nauczania się frazeologizmów oraz trudności w procesie tłumaczenia przedstawionych idiomach.