Sekundarne boje u hrvatskoj i ruskoj frazeologiji - Hrnjak, Anita (2009)
U radu se analiziraju sekundarne boje u hrvatskoj i ruskoj frazeologiji. Pritom se sekundarnim bojama s lingvističke točke gledišta smatraju ružičasta, siva, smeđa, narančasta i ljubičasta boja, odnosno boje koje zahtijevaju složeniju konceptualizaciju u odnosu na primarne boje čija je konceptualizacija utemeljena u određenim univerzalnim fenomenima čovjekove svakodnevice. Analiza potvrđuje činjenicu da sekundarne boje nisu osobito produktivne u frazeologiji, ali zanimljiva je njihova uloga u stvaranju novih frazema svojstvenih prije svega žargonu mladih.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV