Nacionalizam i njegovo značenje u korpusima hrvatskog i poljskog jezika - Feller, Marko (Array, 2009)
Značenje riječi, čak i onih za koje smo sigurni da su se u našem jeziku udomile - internacionalizama, pod utjecajem promjena u vanjezičnoj zbilji podliježu promijenama. Te promjene, zbog sporosti leksikografske proizvodnje često nisu zabilježene u rječnicima. Promijene u njhovom značenju bilježe nacionalni korpusi. U radu se analizira značenje leksema nacionalizam u poljskim i hrvatskim korpusima.