Po-etika pjesme Vlade Gotovca - Kovač, Zvonko, profesor književnosti (Array, 2009)
Ovaj rad sastoji se od dvaju tumačenja pjesama Vlade Gotovca. Naglasak je na pjesmama koje imaju izražen poetičko-ideološki značaj, dok je izbor pjesama te njihova interpretacija vezana uz kontekst (biografske okolnosti, zatvor). Oba tumačenja povezana su analizom zajedničke pjesme "Ars poetica" koja se, u kontekstu Gotovčeva pjesništva, može promatrati kao programatska pjesma. Različitost smjerova analize iste pjesme rezultat je zajedničkog nastojanja da se jasnije artikulira poetika, estetika i etika pjesništva Vlade Gotovca.