Detekcija i melankolija: Zagorka, Freud, Deleuze. Pogovor romanu Kneginja iz Petrinjske ulice Marije Jurić Zagorke - Jukić, Tatjana (Array, 2009)
Tekst analizira poziciju ovoga Zagorkina romana u hrvatskoj kulturnoj povijesti.