Perica, Vjekoslav. "Uloga crkava u konstrukciji državotvornih mitova Hrvatske i Srbije" - Goldstein, Ivo; Kolstø , På l, Perica, Vjekoslav; Džaja Srećko Kamberović, Husnija; Žanić, Ivo Brunnbauer, Ulf; Agičić, Damir Jon Kvaerne; Aleksov, Bojan Antić, Ana. (2003)
Članak analizira komparativno mitsku konstrukciju u nacionalističkim pokretima Hrvata i Srba pod socijalizmom i poslije toga.
HRV