Perica, Vjekoslav. "Uloga crkava u konstrukciji državotvornih mitova Hrvatske i Srbije" - Goldstein, Ivo (Array, 2003)
Članak analizira komparativno mitsku konstrukciju u nacionalističkim pokretima Hrvata i Srba pod socijalizmom i poslije toga.