''Zemljica Bosna'' – ''τ ο χ ω ρ ί ο ν Β ό σ ο ν α '' u ''De administrando imperio'' Konstantina VII. Porfirogeneta - Goldstein, Ivo (Array, 2009)
U radu autor analizira izvještaj Konstantina Porfirogeneta o "Zemljici Bosni" i da je svoj prilog njenoj ubikaciji.