Ženski nered - od legitimirajuće preko subverzivne etikete do dekonstrukcije - Stamenković, Barbara (Array, 2005)
Ovaj rad pokušava preko naturalizirane koncepcije "ženskog nereda" propitati rodno - spolne kategorije i pokazati kako jedna takva tvorevina može poslužiti kao legitimacija patrijarhalnih odnosa moći, ali istovremeno biti sposobna za preokretanje u svoju suprotnost - od legitimirajuće u subverzivnu - pretvarajući poniženu ženu u "Ubermansch - Woman". Također se pokušava sagledati posljedice poststrukturalističkog mišljenja i dekonstrukcije rodno - spolnih kategorija na feminističku politiku te spolne, rodne i seksualne prakse. S tim ciljem rad se bavi radovima sljedećih feminističkih autorica: C. Pateman, J. Mitchell, E: Showalter, K. Millet, S. Felman, H. Cixous, L. Irigaray, J. Kristeve, T. Moi, A. Dworkin, J. Butler, H. E. Longino, E. Anderson te nekim radovima S. Freuda, E. Fromma i O. Weiningera, koji su relevantni za žensko pitanje.