Narodne "želje" i/ili "zahtijevanja" u proljeće 1848. godine: od podanika s građanima - Roksandić, Drago (Array, 2008)
Rad, jedan od dva predgovora trećoj knjizi izvora za povijest hrvatske 1848. godine, fokusiran je na mnogostruke percepcije i aspiracije pojedinaca i skupina koje su pisale "želje" i/ili "zahtijevanja" u procesu konstituiranja prvoga demokratski biranog Hrvatskog sabora.