Tito, A Sowieci, Amerykanie i Państwa Niezaangażowane ; Studenci, Konsewatyści i Reformatorzy - Jakovina, Tvrtko (Array, 2008)
U članku je opisana geneza razvoja socijalističke, Titove, Jugoslavije koje su jednu od kulminacijskih točaka doživjele tijekom 1968. godine. Studentski nemiri izbili su u različitim dijelovima SFRJ, ali su bili ne samo različitog intenziteta već i ciljeva. Gušenje Praškog proljeća u kolovozu 1968., čiji je razvoj Jugoslavija svesrdno podupirala, izazvala je vidljivi zaokret u jugoslavenskoj politici: s jedne se strane zemlja ponovo približava Zapadu, decentralizacijski se procesi nastavljaju, ali dolazi do zastoja u nekim važnim reformskim nastojanjima.