Značenje Rezolucije IB-a 1948. za svijet i Jugoslaviju - Jakovina, Tvrtko (Array, 2009)
Autor na temelju nekoliko novih zapisa analizira dubinu prijeloma u svjetskom komunističkom bloku nakon što je FNRJ istjerana iz IB-a 1948. na primjeru kulturne produkcije, politike itd.. Dan je i pokušaj objašnjenja Titove politike od ljeta 1948. do proljeća 1949.