Treba li danas čitati Marca Blocha? Povodom hrvatskog prijevoda Aplogije historije - Roksandić, Drago (Array, 2008)
Rad je nastao u formi pogovora hrvatskom prijevodu djela Marca Blocha "Apologija historije ili zanat povjesničara" (2008.), a težište mu je, s jedne strane, na konteksima u kojima je nastao 1944. godine te, s druge strane, s kojim se pitanjima čitatelj ovog djela danas može susresti.