Gramatika govornika i sugovornika - Pranjković, Ivo (2008)
U prilogu je riječ o naravi pojedinih gramatičkih kategorija, osobito o tome da mnoge kategorije, kao što su npr. lice, vrijeme, imperativnost, obraćanja, pitanja i sl. imaju izrazitu komunikativnu narav, tj. imaju izravnu relaciju s govornim činom, odnosno sa sudionicima govornoga čina, s govornikom i/ili sugovornikom.
Projekt MZOS
HRV