Obiteljski život, odnosi i vrijednosti - Rubić, Tihana (Array, 2009)
U poglavlju o obiteljskom životu i obiteljskim odnosima Krivopućana, u razdoblju od tridesetih do sedamdesetih godina 20. stoljeća razmotreni su pojedini etnološki zanimljivi segmenti obiteljskog života, odnosa i vrijednostima, kojima se opisuju kako kolektivne, tako i individualne vrijednosti. Prilog se dotiče tradicijskog i suvremenog društvenog i obiteljskog života Krivopućana. Suautorice priloga donose i analiziraju rezultate vlastitog terenskog, etnološkog istraživanja, provedenog 2006. godine. Ti su podatci naknadno dopunjeni podacima iz arhivskih izvora (Stati animarum -Stališi duša (popis kućanstava i stanovnika) za Župu Krivi Put).