(Kriza energije i društvena teorija) - (Čaldarović, Ognjen) (1990)
U radu se iznose najvažnije teorijske sociološke dileme o tome koji se aspekti utroška energije doživljavaju problematičnim i kriznim. Ističu se najvažniji aspekti suvremenog razmatranja problematike energetike u suvremenom društvu.
HRV