Autorefleksivnost znanstvenog teksta - Tomljenović, Ana (Array, 2008)
Tematska preokupacija ovog rada jest sagledavanje oblika istraživačke umiješanosti u znanstveno istraživanje. Pri tome su izdvojeni primjeri iz hrvatske etnografske prakse, napose žanrovskog fenomena autoetnografije te žanra znanosti o književnosti. Upućujući na bliske feminističke napore, u radu se pokazuje zašto autobiografska poniranja ne mogu funkcionirati kao legitimacija 'osviještenog' diskurza znanosti.