Mjesto Seviljskoga zavodnika i kamenog uzvanika u prepjevu Mirka Tomasovića na repertoaru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu - Senker, Boris (Array, 2008)
Na početku rada sažeto se izvješćuje o zastupljenosti dramatičara španjolskoga 'zlatnog vijeka' na repertoaru HNK u Zagrebu, a potom ocjenjuje važnost izvedbe Tomasovićeva prepjeva Seviljskog zavodnika Tirsa de Moline u tom kazalištu i njegova recepcija u kritici.