Jaganjac božji koji pre-uzima grijehe svijeta: Identitet u Kamenu na cesti M.J. Zagorke - Matijašević, Željka (Array, 2008)
Analiza psihoseksualnog identiteta Mirjane Grgić, junakinje Zagorkina romana Kamen na cesti