Moreška - Čale Feldman, Lada (Array, 2009)
Članak donosi detaljni opis korčulanske moreške, sinkretičke izvedbe koja u sebi sjedinjuje borbu s mačevima, dramski zaplet, ples i glazbu te atraktivnu kostimografiju. Zadugo smatrana mogućim pandanom moreške što se izvodila unutar Držićeve "Tirene", korčulanska je izvedba tek inačica brojnih podudarnih fenomena naše starije folklorne i kazališne baštine, no ukazuje na zajedničku antropološku jezgru ne samo folklornih nego i dramskih razrada teme robinje, česte u hrvatskoj dramskoj književnosti.