Gluma - Čale Feldman, Lada (Array, 2009)
Članak predočuje koje su odlike društvenoga i profesionalnoga statusa glume u europskoj renesansi, posebice ukazujući na znatne razlike koje u tome pogledu pokazuje dubrovačka sredina u odnosu na talijansku susjedu, ali i važnu ulogu što je gluma zaprema u Držićevoj imaginaciji.