Predaja, legenda i mit u hrvatskim školama u inozemstvu - Pandžić, Vlado (Array, 2007)
Nema dvojbe da predaje, legende i mitovi oduvijek utječu na odgoj mladeži. U odgoju i obrazovanju diljem svijeta u obilju su zastupljene te književne vrste, ali Hrvatska je već više od jednoga desetljeća pod jakim pritiscima europskih protivnika uključivanja hrvatskih predaja, legendi i mitova u hrvatske škole, posebice u hrvatske škole u inozemstvu.