Recepcija Gardaševa književnog djela u Bosni i Hercegovini - Pandžić, Vlado, kroatist (Array, 2008)
Nevelika je bila recepcija Gardaševih književnih djela u osamdesetim godinama 20. stoljeća u Bosni i Hercegovini. U posljednjih pet godina 20. stoljeća brzo se povećavala u školama koje su imale hrvatski za nastavni jezik. Početkom 21. stoljeća samo u Federaciji Bosne i Hercegovine izrazito je veliko zanimanje za čitanje njegovih romana i priča namijenjenih djeci i mladeži. U školskoj godini 2005./2006. knjižnice nisu imale dostatno njegovih knjiga za ispunjenje želja mladih čitatelja.