Arhitektura klasicizma, historicizma i secesije u Slavoniji - Damjanović, Dragan (Array, 2009)
Tekst govori o povijesti arhitekture u Slavoniji od početka 19. stoljeća do kraja Prvog svjetskog rata. Brza izmjena stilova karakteristična za to razdoblje, kombinirana s etničkom i konfesionalnom šarolikošću Slavonije stvorila je brojna zanimljiva i kvalitetna ostvarenja koja u povijesti arhitekture cijele Hrvatske zauzimaju istaknuto mjesto.