Projekt Interkulturna povijest književnosti (ekokulturni identitet južnoslavenskih književnosti) - Kovač, Zvonko, profesor književnosti (Array, 2008)
Projekt Interkulturna povijest književnosti nastavak je suvremenih metodoloških i empirijskih istraživanja prilagođenih potrebama razumijevanja složenoga eko-kulturnoga identiteta južnoslavenskih književnosti, specifičnoga biološkog identiteta kulture kao dijela prirode, što podrazumijeva čuvanje povijesnih kultura te kulturnu autentičnost različitih tradicija, kao i njihove interkulturne (interkonfesionalne, intercivilizacijske) dijaloge, koji u dobu globalizacije dobivaju novo značenje. U pojedinačnim dijelovima projekt je prilagođen studiju južnoslavenskih jezika i književnosti, odnosno neophodnom obrazovanju novaka i asistenata za pojedina, mladim stručnjacima, deficitarna područja. Upozoravajući na mogućnosti interkulturne slavistike i znanosti o književnosti, projektom se želimo aktivnije uključiti i u tumačenja krize južnoslavenskih društava u tranziciji, njihova uključivanja u europsko društvo sa zapadnim vrijednostima, odnosno pridonijeti općem interkulturnom, pa i intercivilizacijskom dijalogu.