Riječanin Juan Bautista Marqueseti, misionar u Paraguajskoj provinciji u XVIII. stoljeću - Polić-Bobić, Mirjana (Array, 2008)
Prikaz prepiske Ivana Krstitelja (Juan Bautista) Marquesetija, Riječanina i redovnika Družbe Isusove, s ostalim isusovcima u Paraguajskoj provinciji potkraj isusovačkog projekta mreže misija u Južnoj Americi. Evaluacija prepiske u kontesktu cjelokupnog dosad objavjenog korpusa isusovačke prepiske na španjolskom jeziku u navedenom prostoru i razdoblju.