Pregled suvremenih migracija Krivopućana - Rajković Iveta, Marijeta (Array, 2008)
Autorica prikazuju migracije Krivopućana tijekom 20. stoljeća. Najprikladniji dan za to istraživanje bila je proslava krivoputskog blagdana Majke Božje Snježne, kada se ondje nastoje okupiti svi Krivopućani. Prikazuje oblike vanjskih migracija (transkontinentale, u zapadnu Evropu, susjedne zemlje), unutrašnje (ponajviše u Slavoniju, bliža urbana središta). Pokušava ocrtati jesu li migracije bile privremene, trajne, sezonske, lutajuće, lančane... Promatra se današnja povezanost migranata s lokalnom zajednicom.