Koliko je Viški boj viški? Odnos otočana i fureštih pri izražavanju društvenoga sjećanja - Škrbić Alempijević, Nevena; Bermanec, Krešimir; Katić, Mario; Oroz, Tomislav (2009)
Autori u tekstu detaljno obrađuju društveno sjećanje na Viški boj. Pokušavaju odgovoriti na pitanje: Izrazima čijeg društvenog sjećanja svjedočimo?, te govore o odnosu otočana i fureštih pri izražavanju društvenoga sjećanja.
Projekt MZOS
HRV