Koliko je Viški boj viški? Odnos otočana i fureštih pri izražavanju društvenoga sjećanja - Škrbić Alempijević, Nevena (Array, 2009)
Autori u tekstu detaljno obrađuju društveno sjećanje na Viški boj. Pokušavaju odgovoriti na pitanje: Izrazima čijeg društvenog sjećanja svjedočimo?, te govore o odnosu otočana i fureštih pri izražavanju društvenoga sjećanja.