Teorijski pristupi darovitosti - Vlahović-Štetić, Vesna (Array, 2008)
U poglavlju su opisani različiti teorijski pristupi darovitosti: pristupi usmjereni na urođenost, odnosno genetske činitelje, pristupi usmjereni na kognitivne modele, pristupi usmjereni na postignuće te sustavski pristupi.