La conversione di massa di contadini bosniaci all’ Islam - Nenad Moačanin (Array, 2008)
U radu se raspravlja o uzrocima masovnog prelaska na islam u Bosni u prvoj polovici 16. stoljeća. Niz dosadašnjih tumačenja kritički je vrednovano, a kao novo stajalište ukazuje se na ključno značenje gospodarsko-financijskih čimbenika.