U potrazi za apsolutnim - Goldstein, Albert (Array, 2008)
U pogovoru sabranim književnim djelima Alberta Goldsteina naslovljenom „ U potrazi za apsolutnim“ tumači se proza i poezija ovoga rano preminuloga, a iznimno značajnog hrvatskog autora. Goldstein je prvi uveo fantastiku blisku Borgesu, Kafki i Schulzu u hrvatsku prozu šezdesetih godina 20. stoljeća, a što će nešto kasnije biti važnim polazištem čitave jedne generacije mladih književnika koji se javljaju oko 1970. Također, tumači se i Goldsteinova poezija i povezuje s proznim njegovim stvaralaštvom, te ističe bliskost piscima apsurda, osobito djelu Alfreda Jarryja