Umjesto pogovora: Gajo Petrović danas - Veljak, Lino (Array, 2008)
Autor razmatra Petrovićevu filozofsku relevantnost te razinu opravdanosti njegova vrednovanja kao najznačajnijeg hrvatskog filozofa dvadesetog stoljeća. Definirani kriteriji prosudbe doveli su do zaključka da je Gajo Petrović doista najznačajniji (ili barem internacionalno najpoznatiji) hrvatski filozof dvadesetog stoljeća, pa čak i više od toga.