Učenje stranih jezika u Hrvatskoj : politika, znanost i javnost - Medved Krajnović, Marta; Letica Krevelj, Stela (2009)
Prikazat će se stav MZOŠ-a te trenutna situacija u hrvatskim osnovnim školama s obzirom na izbor i broj stranih jezika koji se uči. Jezična politika i jezična stvarnost RH će se zatim staviti u suodnos sa znanstvenim spoznajama o razvoju dvojezičnosti i višejezičnosti te njihovom utjecaju na kognitivni i jezični razvoj djeteta. Sve navedeno će se usporediti sa stavovima i strategijama roditelja vezanim uz dječje jezično obrazovanje.
Projekt MZOS
HRV