Perspektive suživota: očekivanja glede povratka i etnički stavovi prognanika - Čorkalo, Dinka (Array, 1993)
Na uzorku od 64 prognanice ispitane su vrijednosti i očekivanja u vezi s povratkom i etnički stavovi prema pripadnicima naroda s kojima su živjele u istom mjestu. Rezultati su pokazali realistična očekivanja prognanica u vezi s povratkom. Usporedba socijalne distance prije rata i očekivane distance nakon povratka pokazala je porast distance i unutargrupno zatvaranje kao posljedicu međugrupnog sukoba.