Knjiga nemira Fernanda Pessoe: autobiografska klopka - Zlatar Violić, Andrea (Array, 2008)
Rad se bavi "Knjigom nemira" Fernanda Pessoe, kao djelom koje izaziva klasičnu autobiografsku teoriju, jer nudi više interpretacijskih puteva. Složenost pjesničkog subjekta F. Pessoe vezana je uz višestrukost identiteta koji se grade u njegovu pjesničkom opusu kroz niz poetskih heteronima.