Horvatskaja leksikografija - Tafra, Branka (Array, 2008)
Za monografiju o povijesti slavenske leksikografije napisan je po narudžbi ovaj rad u kojem je dan kratki prikaz petostoljetne povijesti hrvatske leksikografije. U njem su problematizirana dva metodološka pitanja: 1. otkad počinje povijest hrvatske leksikografije, 2. po kojem se kriteriju leksikografska djela uvrštavaju u hrvatsku leksikografiju. Uz prvo je pitanje vezano i teoretsko pitanje što se može smatrati rječnikom s obzirom na to da je rječnik predmet kojim se leksikografija bavi bilo teorijom njegove izrade ili samom njegovom izradom. Nakon tih uvodnih razmatranja povijesni je pregled smjestio hrvatsku leksikografiju u europski kontekst u kronološkom slijedu: stoljeća višejezičnosti, zlatno doba hrvatske leksikografije, 20.i 21. stoljeće – konvergentni i divergentni leksikografski putovi i na kraju je dan pogled u budućnost hrvatske leksikografije.